Amerika Vizesi

Amerika’ya seyahat edecek olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Amerika vize başvurusunda bulunmalıdır. Geçerli bir pasaportunuz varsa ve Amerika Birleşik Devleti’nin belirttiği şartları yerine getirebiliyorsanız Amerika vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Her ülkenin kendi ulusal çıkarlarına uygun belirlediği bazı vize kriterleri vardır. Ülkeye gelecek, ziyaret edecek kişinin kamu düzeni bozmamasını ve kamu sağlığını riske sokmamasını isterler. Aynı anda her devletin yasaklı yabancı listesi bulunmaktadır. Vize uygulamasındaki ülkeye problem yaratacak şahısların ülkelere girmesini önlemek amacıyla başlamıştır. Bunun haricinde vize başvuruları esnasında ekonomik olarak veya yük olabilecek şahıslar tespit edilirse ülkeye girmelerine yasak konarak izin verilmemektedir.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi randevusunda ilk adım DS-160 vize başvuru formunu eksiksiz doldurmakla başlar. Daha sonra evrakların dosyalanmış olmasıyla süreç devam eder ve değerlendirme sonucunda da Amerika vizesi alınır. İkamet ettiğiniz şehirde bulunan veya o şehrin bağlı olduğu Amerika Konsolosluğu işlemleri randevu sonrası değerlendirmeye alınacak ve aynı konsolosluk düzeyinde Amerika vize işlemi sonucunuz çıkacaktır.

  • Başvuru formu eksiksiz tamamlanır.
  • U.S. Visa web adresine girilerek kullanıcı hesap oluşturulur.
  • Seyahat amacına uygun bu amaca göre vize türü seçilir.
  • Başvuru sahibinin sahip olduğu kimlik bilgileri girilir.
  • Pasaportun kişiye teslim edileceği PTT şubesi seçilir, onaylanır.
  • Vize başvurusu için harç ücretini ödeme yöntemi seçilir.
  • Vize başvurusu için oluşturulan randevu tarih ve saat seçilip onaylanır.

Amerika Vizesi Nereden Alınır?

Amerika vize başvurusunda bulunmak için Türkiye’de yaşadığınız ilin en yakın diplomatik temsilcisiyle iletişime geçilebilir. Bunun dışında vize başvurusu yapmak isteyenler konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru noktalarıyla da iletişime geçebilir, başvuru sürecini başlatabilirler.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Amerika vize başvuru süreci ve konsolosluk tarafından düzenlenen mülakata katılımınız sonrasında vizeniz onaylanırsa 3 iş günü içinde pasaportunuz en yakın PTT şubesine postalanır. Amerika vize işlemleri, başvurulan vize türüne göre değişiklik gösterebilir ancak yaklaşık olarak 7 gün sürer de denebilir. Amerika vize sonucu hakkında yaklaşık bir süre verilebilir. Konsolosluğun yoğunluğu ve vize türü göz önüne alınarak değişiklik gösterebilse de 1 hafta içinde vize sonucu gelebilir. Amerika vizesi onaylandıktan sonra vizenin pasaporta basılarak tarafınıza ulaşması 1 haftayı bulabilir. Dolayısıyla vizenizin basılı olduğu pasaport yaklaşık 7 gün içinde gelir.

Amerika vizesi başvuru dosyanızı sisteme tam, eksiksiz, net ve doğru beyanlarla girip oluşturduysanız randevunuzu başarı ile aldığınızda genel ortalama gün sayı 3 ya da 5 iş günü arasında değişkenlik göstermektedir.. Resmî tatil süreci, toplum sağlığı ve ilgili durumlarda zaman aralığı farklılık gösterebilir. Güncel anlaşmalar, protokol ve Türkiye, ABD arasında hazırlanıp, imzalanmış belgeler vize durumlarında da anlık değişiklik gösterebilir. Bu nedenle Amerika Vize işlemi başlamadan güncel olaylarda size uyan kriterlere bakarak, değerlendirerek başvurunuzu yapmanız.

Amerika Vize Başvurusu

Amerika vize başvuruları 2021 yılı itibarıyla devam etmektedir. Turistik amaçla Amerika’yı ziyaret etmek isteyenler resmî tatil günleri hariç hafta içi 08:30 ile 16:00 arasında konsolosluklarla iletişime geçebilirler.

2020 yılının ilk çeyreğinde Amerika vize başvuruları Pandemi önlemleri kapsamında durdurulmuş, ülkeye giriş ve ülkeden çıkış süreçleri askıya alınmıştı. 2021 yılı itibarıyla Amerika vize başvuruları artık açıktır.

Amerika vize başvurusu için büyük önem teşkil eden hazırlıklardan biri de gerekli evrakların beyan edilmesidir. Buna göre Amerika vize başvurusu için gerekli evrak listesi şöyle sıralanabilir.

Amerika Vizesi Başvuru İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerika Vize İşlemi yapılırken belgelerinizin tam olmasının yanında ayrıca vize kategorisinin bazı ek talepleri de olabilir.
Daha öncesi ABD’ye seyahat ettiyseniz, son beş ziyaretiniz tarihleri belirtilmeli veya hatta varsa eski pasaport belgelerinin de içinde olmalı.
Uluslar arası seviyede gerçekleştirdiğiniz seyahatler tarih içeren döküm de belgelere eklenmelidir.
Mevcut firma veya da eğitim bilgilerinizi yanında önceki eğitim veya iş geçmişiniz hakkında bilgi verilmesi istenebilir.
Öğrenciler ve Değişim Ziyaretçi (F, J ve M) için I-200 veya SEVI Kimliğinizi sağlamanız istenecektir.
Dilekçe Tabanı Geçici İşçiler (H-1, H-2, H-3, W1, L, O, P, E2C) I-19’unuzun bir kopyası,
Diğer Geçici İşçi ise iş veren hakkında tüm bilgi Amerika Vize İşlemi anında bulundurmak zorundadır.
Eğitim, bilim, spor dallarında üstün yetenekleri olarak tabir edilen başvuru sahibi farklı statüden işlem görecektir.
Sponsor yardımıyla ile gidecekseniz muhakkak sponsor olan kişinin maddi ve kişisel durumu yeterliliği önceden teyit edin.

Amerika Vize Randevusu

Amerikan konsolosluğu çalışma yoğunluğuna ve tatil günlerine bağlı olarak 2 hafta ila 4 hafta sonrasına randevu verebilmektedir. Amerikan konsolosluğunun kaç gün sonraya randevu verdiğini belirtmek gerekirse iletişime geçtiğiniz tarihten sonra yaklaşık 50 gün içinde randevunuz oluşturulabilmektedir.

Amerika vize randevusunda ilk adım DS-160 vize başvuru formunu eksiksiz doldurmakla ve evrakların dosyalanmış olmasıyla bu süreç başlamış olur. İkamet ettiğiniz şehirde bulunan veya o şehrin bağlı olduğu Amerika Konsolosluğu işlemleri randevu sonrası değerlendirmeye alınacak ve aynı konsolosluk düzeyinde Amerika Vize işlemi sonucunuz çıkacaktır. Başvuru formu eksiksiz tamamlanır.

  • U.S. Visa web adresine girilerek kullanıcı hesap oluşturulur.
  • Seyahat amacına uygun bu amaca göre vize türü seçilir.
  • Başvuru sahibinin sahip olduğu kimlik bilgileri girilir.
  • Pasaportun kişiye teslim edileceği PTT şubesi seçilir, onaylanır.
  • Vize başvurusu için harç ücretini ödeme yöntemi seçilir.
  • Vize başvurusu için oluşturulan randevu tarih ve saat seçilip onaylanır.

Amerikan konsolosluğu ile iletişime geçerek randevu alabilmeniz mümkündür. Amerika için alınmak istenen vize randevuları seyahat tarihinden en az 20 gün önce alınmalıdır. Amerika Konsolosluğu ile iletişime geçerek;

  • Adınız
  • Soyadınız
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınız yoksa uyruğunuz,
  • Randevuya katılacak kişi sayısı
  • Amerika’yı seyahat etme amacınız
  • Ve seyahat tarihinizi

içerecek şekilde bilgi vererek randevu talep edebilirsiniz.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  1. Amerika vize başvuru formu (DS-160) (eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır)
  2. 2 adet fotoğraf (pasaport formatında)
  3. Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları (ayrıca pasaportta en az iki boş sayfa)
  4. Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
  5. Amerika seyahatinin amacını ve seyahat planını belirten bir dilekçe
  6. Amerika’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
  7. Medeni durum belgesi (evlilik belgesi, doğum belgesi, eşler için ölüm belgesi)
  8. Amerika’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin kendi giderlerini karşılayabileceğine dair kanıtlar (bankada yeterli miktarda para olduğuna dair dökümler, hesap hareketleri)

ABD Vize Ücreti 2022

ABD vize harç ücreti 2022 seyahat amacınıza uygun seçtiğiniz vize kategorisine göre hesaplanmaktadır. Belirtilen üzere vize kategori çeşitlilik arz ettiğinden dolayı ana başlıklar dosya isimleriyle anılmaktadır. Siz hangi kategoriye ait başvuruda bulunduysanız, o dosya başlığı üzerinden ücret hesaplama yapılacaktır.

  • B, C, D, F, M, I, ve J tipi gibi kısa süreli vizelerin ücreti 160 Dolar
  • H, O, P, Q, R ve L tipi gibi çalışma, staj veya benzeri vizelerin ücreti 190 Dolar
  • E ve K tipi gibi yatırım içerikli vize için ise 265 Dolar vizeler ücreti belirlenmiştir.

Amerika Vizesi Almak İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Amerika vizesi için banka hesap bakiyesinde ne kadar para olması gerektiği önemli bir konudur ve konaklanacak her bir gün için yaklaşık bir miktar belirlenebilir. Örneğin Amerika’da konaklanacak her bir gün için 90 ila 100 dolar hesabınızda olmalıdır. Bu yüzden bir haftalık Amerika vizesi ile ülkede konaklamanız hâlinde hesabınızda bulunması gereken miktar 650 ila 700 dolar civarında olmalıdır.

Amerika vizesi için hesabınızda bulunması gereken para miktarını yeterli seviyede tutarak bunu belgelemeniz durumunda diğer önemli evrakları da edinerek başvuruda bulunabilirsiniz. Amerika vizesi için gerekli evraklar içinde bulunması gereken banka hesap bilgileriniz imzalı ve kaşeli olmalıdır. İmzalı ve kaşeli banka hesap hareketleri ve ayrıntılı bakiye bilgileri bulunan başvuru dosyaları konsolosluk tarafından özenle değerlendirilecektir.

Amerika Vize Türleri

 

 

  • (A, G, NATO) Diplomatik ile Resmî Vizeler.
  • (B) Amerika Turist vizesi ile Amerika İş, Turizm, Tıbbi Tedavi.
  • (C) ABD’den Transit Geçiş.
  • (D) Mürettebat Vizesi.
  • (E1/E2) Tüccar / Yatırımcı Vizesi.
  • (F/M) Akademik Eğitim ya da Dil Öğrencisi / Mesleki ya da Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri.
  • (G) ABDN tarafından tanınmış hükûmetlerin uluslar arası organizasyon sürekli temsilciliklerinde çalışan geçici temsilciler.
  • (J) Değişim Programı.
  • (H, L, O, P, Q, R) Geçici İşçi /Çalışma ya da Staj Vizesi.
  • (I)Basın Mensubu ile Gazeteciler olarak ayrılmaktadır.
  • A, G, NATO Tipi – Resmî, Diplomatik Vizeler
  • A1 ve A2 vizeleri kapsamına dahil olabilmeniz için Türkiye’den resmî görev için gidiyor olmalısınız. Görev için gönderen kuruluşun devlet kontrolünde oluşu ya da kısmen devlete bağlı oluşu bu vize türüne başvuru için yeterli olmaz. Yapılan görevin de resmî olması şarttır.
  • Belirli uluslar arası etkinliklerde görev almak için ülkeye gidek çalışanlar (G4)
  • B Tipi – Turistik, Amerika Ticari Vize, Tıbbi Tedavi :İş toplantısı, konferans, seminer gibi. Seyahatler, turistik amaçlı tatil, tedavi görmek için veya ülkede bulunan bir yakını ziyaret etmek isteyen insanların başvurması gereken vizedir.
  • Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi (Amerika B1 Ticari Vize için Gerekli Evraklar)
  • C Transit Vizesi : Adından anlaşıldığı üzere ülkede transit geçiş yapabilecek kişilerin başvurmaları gereken vize türü.
  • D Tipi Mürettebat Vizesi: Mürettebat Vizesine İhtiyaçı olan kişileri ise Şu Şekildedir; Pilot ya da uçuş görevlileri. Gemide kaptan, teknisyen veya tayfa. Aynı anda cankurtaran, aşçı, garson vs. personeller veya bir eğitim gemisi stajyer personel.
  • E1, E2, E3 Tipi – Amerika Yatırımcı Vizesi: Önemli iş girişim ve etkileşimlerde bulunan şahısların veya yatırım yapılan bir kuruluş faaliyetini geliştirmek, yönetmek için ülke giriş yapmayı planlayan kişiler tercih etmesi gerekli bir vize türüdür.
  • F/M Akademik Eğitim ya da Dil Öğrencisi : ABD F1-M1 vize, eğitim amacı ile genellikle onaylanmış bir kurs katılmak isteyen kişiler başvurması gerekli vize türüdür. Eğitim kurumu kabul alındıktan daha sonra kişi Öğrenci veya Değişim Programı Bilgi Sistemi kaydedilir. Seyahat edecek kişiler I-20 formu doldurması gereklidir.
  • J Tipi Değişim Program: İlgili ülkedeki değişim programına katılmayı düşünen kişinin başvuru yapması gerekli vize türüdür.
  • H, L, O, Q, R Tipi Geçici İşçi, Çalışma ya da Staj Vizesi :İlgili ülkenin geçici olarak çalışmak veya staj yapmak isteyen kişi için özel bir vize türü. Başvuru için işverenin, başvuru sahip için ABD Vatandaş ve Göçmen Hizmetleri tarafından onaylanmış bir I-129 dilekçe vermesi gerekir.
  • ABD Göçmen Vize: Amerika Turist Vize başvuru için DS-160 formu vize randevu tarihinden 3 gün önce doldurmalıdır. Amerika Vize başvurusu için gerekli olan fotoğrafın 5×5 cm formatında olması gerekmekte. Vize başvuru DS-160 form İngilizce dili ve 50’ye yakın soru bulunmaktadır. Amerika tüm vize kategori için şart konulan DS-160 formu eksiksiz, doğru şekilde beyanlarla doldurulmalıdır.

Amerika Vizesi Başvuru Formu (DS-160)

 

 

Amerika Birleşik Devleti’ne seyahat etmek isteyen kişiler Umuma Mahsus, Hizmet ve Diplomatik, Hususi Pasaporta sahip Türk Vatandaşları, vize başvurusu yapmak için Amerika Vize Başvurusu Formu (DS-160) doldurmak zorundadırlar. Amerika Konsolosluğu etrafınca hazırlanmış olan DS-160 Form ile, Amerika vizesi başvurusu süresinde başvuru sahipleri hakkında konsolosluğun yetkililerine detaylı, doğru bilgi aktarımı sağlamak amaçlanmaktadır. Amerika vizesi DS-160 Form internet üzerinden online olarak elektronik ortamlarda doldurulmalı, yazı dili olarak İngilizce dili tercih edilmelidir. Amerika konsolosluğunca “Göçmen Olmayan Vize” kategorisi başvuruda bulunulması gereken kişiler DS-160 Formu doldurmak zorundadır. Amerika vize başvuru temel ve ilk adım DS-160 Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaktır. Amerika vize DS-160 Formu’nu eksiksiz şekilde dolduran, tamamlayan başvuru sahibi kişiler bilgilerin doğruluğundan emin olarak form kaydetmeli ve kaydettiği forma e-imzayı eklemelidir. DS-160 Formu onaylanma ardından başvuruda bulunan kişiye başvuru onay takip numarası verilir. Bu onay takip numarası ile başvuran kişi randevu sistemi giriş yaparak uygun olunan gün ve tarih randevusunu oluşturur. Vize randevusu ile başvuru yapan kişi İstanbul Amerika Başkonsolosluğuna veya Ankara Amerika Büyükelçiliği mülakatına katılarak vize takip onay dosyasını sunar. Vize takip dosyanın içerisinde başvuran kişinin onaylamış olduğu DS-160 Form Belgesi, alınan randevu belgesi ile mesleki iş durumuna uygun şekilde hazırlamış olduğu kişisel evrakları bulunmalıdır.

Amerika Vizesi Başvuru Formuorormmu Nereden Alınır?

Amerika vize başvuru formu, yani DS-160 formu Amerika konsolosluğunun yetki verdiği ilgili web sitesinde online olarak doldurulmaktadır. Dolayısıyla ilgili siteye erişim sağlayarak forma ulaşabilmeniz mümkündür.

 

 

Amerika Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

 

 

İlk öncelik başvuru formunda bulunan tüm yazıların İngilizce dilinde olmasına ve İngilizce karakterleriyle yazılmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Başvuru formunu doldururken form yanına seyahat belgeleri ve pasaportu da almak gerek. Online olarak doldurulan formlar internet sitesi üzerinden aktif şekilde doğru bilgilerle eksiksiz doldurulmalıdır. Eğer herhangi bir sebepten form doldurma işlemi yarıda bırakılırsa kaydedip siteden çıkılmalı. Yarım bırakılan form tamamlanması için 30 gün içinde siteye tekrardan giriş yapılmalıdır. Eğer Amerika’ya aile veya bir grupla seyahat ediliyorsan, bunun için aile veya grup başvurusu da oluşturulabilir. Form doldurulurken Birleşik Devletler’de ikametgâhı olan, yaşayan tanıdıkların var olup olmadığı da sorulacaktır. Amerika da eğer yanına gideceğiniz, ziyaret edeceğiniz biri yoksa bu sorunun cevabı olarak konaklama bilgilerinizi girebilirsin.

amerikavizebasvuru

VİZENATİON | Travel The World